Entropia vaihtelee kunkin prosessin mukaan, pääasiassa silloin, kun faasimuutoksia tapahtuu. Höyrystimessä ja lauhduttimessa tapahtuu faasimuutoksia. Entropia nousee, kun kylmäaine on höyrystimessä, ja se laskee, kun kylmäaine on lauhduttimessa. Entropia pienenee (kompressorista lauhduttimelle ) ja kasvaa hieman (höyrystimestä kompresorille ) laajennusvaiheen aikana ja pysyy vakiona kompressorissa.
Liitteenä oleva T-S-kaavio näyttää kuinka entropia muuttuu järjestelmässä lämpötilan mukana. T edustaa lämpötilaa ja S edustaa entropiaa.
Entropia on työn määrä jota esim. Carnot prosessissa tarvitaan. Yksi tapa vähentää työn määrää on alentaa järjestelmän lämpötilaa ja painetta. Esim. invertteri pumppu tekee lattialämmityksessä työtä perinteistä tehokkaammin, koska kompressorin ei tarvitse puristaa kuumakaasua juurikaan kylmäaineen lauhtumislämpötilan n. 50 astetta yläpuolelle (pienempi työ ja matalampi lämpötila ) ja näin säästää energiaa pyrkimällä alentamaan entropiaa. Tuolla 50 asteella saadaan lauhduttimesta lattiapiirin 35 asteen lämpötila joka riittää useimmille läpi talven. Oma Boschin MLP tuottaa lämpökertoimeksi -9 asteen höyrystymislämpötilassa ja 50 asteen lauhtumislämpötilassa Carnot prosessin teoreettisen maksimin
, joka on ko. lämpötiloilla 5,47.
5C52 Supp energy heating 2255 kWh
5C55 Compr. cons. heating 412 kWh