Kiitos kaikille kommenteista tähän asti. IV-kone saattaa hyvinkin olla syypää tähän lämpöjen heilumiseen ja sähkön kulutukseen.
Esimerkiksi nyt kun pakkanen on koventunut parina päivänä peräkkäin, niin sähkön kulutus on laskenut jonkin verran per päivä.
IV-koneessa (Swegon casa W4 smart) laitoin siis tuloilman asetukseksi 16 astetta jo viikko sitten. Nyt kun mittasin pistelämpömittarilla noita tuloilmoja, niin lämpötila olikin 21 astetta.
Edit: Myös puhallinnopeudet näyttää vaihtelevan sattuman varaisesti. Kokoajan kyllä alipaineinen mutta nopeudet vaihtelee vaikka asetuksissa kuitenkin kiinteät prosenttiarvot. Koittaako se estää jäätymistä, tms.
Pitää laittaa tuohon kulutusmittari väliin ja muutenkin tutkia niitä asetuksia vielä tarkemmin. Voin laittaa maalämpölokeja tänne myös vähän myöhemmin vielä.
Tuo iv-kone tottelee varmaan kosteus- ja/tai CO2-anturia, jonka perusteella puhallinnopeutta säädetään. En usko että se on mikään tekijä tässä casessa.
Kulutusmittaus on hyvä tehdä. Joko kulutusmittarilla tai sitten otat koneen tasatunnilla pois päältä tunniksi, ja katsot seuraavana iltapäivänä tuntiseurannasta kyseisen tunnin vaikutuksen.
Näin jo epätoivon noissa aikaisemmissa viesteissäsi, mutta rauhoitan kertomalla, että 2 vuotta Jämän kanssa lämmittäneenä, arki on todella huoletonta. Kun saadaan vain asetukset kuntoon.
Se kiinteä menoveden lämpö 26 pitää muuttaa käyrää tottelevaksi. Aloittaisin käyrä 3, muutos 0. Itsellä on käyrä 4/0, mutta talo on 20-v vanha. Lisäksi katsot lämmityspuolelta mikä on verkon maksimi menolämpö. Se voi olla vaikka 35.
Ja kuten kokeneemmat on jo pyydelleet, laita kuvat koneen inforuudulta käyntiajoista ja muista tiedoista. Jos kone on kytketty nettiin, niin Myupway nettisivulta saat helposti nuo tiedot kohdasta "Huoltotiedot" ihan tietokoneen/puhelimen näytöltä.
Suodatusaika vaikuttaa lämmityksen pysäytykseen. Se tulee kyseeseen lähinnä keväällä ja syksyllä, kun päivä- ja yölämpötila vaihtelee isosti. Minulla asetus on 8h. Itse pysäytyslämpötila minulla on +15 astetta.