Pumppu on hankittu kesällä 2004 lämmittämään 160 m2 taloa, joka sijaitsee Oulun seudulla. Minulla ei ole tietoa, että pumpuissa olisi eroja Suomen ja Ruotsin välillä. Joku viisaampi voi vastata tuohon kysymykseen, jos on tietoa.
Otin Pumpun kaikkine tavaroineen Ruotsin puolelta ja säästin siinä sievoisen summan rahaa. Keruuputkiston hinnassa ei ollut suuria hintaeroja, mutta toin senkin kuitenkin rajan toiselta puolelta. Liittimet sain kaupan mukana edulliseen hintaan. Voisi sanoa, että säästin kaikessa, eniten pumpun hinnassa. Lattialämmitystä en laittanut Ruotsista.
Asennuksen teimme setäni kanssa kahdestaan. Laitettiin 400 metriä putkea kosteaan saviseen maahan n. 1.20 metrin syvyyteen. Naapurissa asuu putkimies, niin hän autteli meitä myöskin liitoshommissa. Sähköhommat hoidettiin itse, kun siihen on kykyä. Pumppu on sijoitettu meillä kodinhoitohuoneeseen, eikä sen käynti ole minua, eikä herkkäkorvaista vaimoani häirinnyt. Ainoa häiritsevä ääni lähtee, kun pumppu käynnistyy. Sinulla tätäkään ongelmaa ei ole, koska Niben pumput on varustettu tätä nykyään pehmeäkäynnistysreleellä (mjukstartrelä).
Joskus on kuullut puhuttavan, että mitenkäs takuun laita, kun Ruottista haetaan. Minulla vuoti yksi vesiliitin pumpun sisältä. Soittelin ostamaani liikkeeseen ja sieltä tuli hemmo vääntämään sen kiinni. Olishan sen voinut itsekin kiristää, mutta tulipa testattua, että palvelu toimii.
Mikäli ruottinkieli taipuu edes auttavasti, niin täältä saa tietoa Niben pumpuista ja kaikista muistakin yleisistä pumppumerkeistä.
http://www.varmepumpsforum.com Foorumilla on jokaiselle pumppumerkille omat sivut ja jos haluat tarkempaa tietoa jostain pumpun osa-alueesta, niin kysy tuosta foorumista, vastaavat vaikka englannin kielellä.
Minulla pumppu on pelannut hyvin, enkä ole katunut ostoa rajan toiselta puolelta. Toinen setäni Rovaniemeltä osti samasta paikasta. Hänellä on patterilämmitys ja hyvin on toiminut sielläkin.
Santeri