Mulla on kokemusta omalla koneella tuosta lämpöjen kanssa leikkimisestä. Anturi varaajassa on juurikin 1/2-välissä. Mulla pumppu pystyy vain 60 asteen kiertoon max. Käyttövedestä köllöttää 27 L kierukka, joka yrittää lämmittää tuon sitten 60 asteisella kiertovedellä 60 asteeseen sinne 1/2-väliin, niin ei kyllä onnistu. Mutta vesi otetaankin varaajan katolta käyttöön, niin siellä on n 56-58 asteinen vesi, kun kierto katkaisee lämmityksen veden ollessa 58,6 asteista lähtiessään lauhduttimelta. Eli nostovaraa on vielä 1,4 astetta lisätä lämpöä. Tuohon lukemaan siis päästään, kun pyyntinä koneelle laitetaan 50 astetta varaajan 1/2-väliin. Tämä on asettunut nyt 10 v jälkeen siten, että vastuksia ei tarvitse käyttää apuna. 60 -asteinen pyynti 1/2-väliin varaajaa on ihan utopiaa ainakin omalla kohdalla. Vastuksillakin olisi vielä jonkun matkaa jäljellä nostaa tuo loppu 50=>60 asteeseen. Ohjeet on mitä on, mutta käytäntö voi sitten olla vielä toinen. Ja sitten nuo legionellat ym sotkee lisää. Vesi lähteen kuitenkin tuolta varaajan katolta aina kiertoon, ei sieltä 1/2-välistä. Kun kone pystyy kerran 65 asteiseen kiertoon, niin voi aloittaa vaikka 55 asteesta nostamaan aste kerrallaan, kunnes alkaa ilmoittaa noita lämpökatkoja. Yksilöllistä taitaa olla mihin asti pääsee. Ja tietysti niin, että pääsee aina, eikä vain kesällä, kun keruupiiri on luppokäytössä.
Edit. Tuossa on vissiin 185/7 tuo käyttövesivaraaja. Pieni tilavuus ja jos tuo 7 tarkoittaa 7 L vetoista lämmityskierukkaa tuolla, niin kohtuu marginaalinen on kyllä ja voi alentaa saatavaa lämpötasoa selvästi. Taitaa muutoinkin olla tuo 12 kW ihan max teho, mitä on kaappimalleja on/off koneina saatavilla. Inverttereillä kyllä pystytään alentamaan tehoa, jotta saadaan max määrä lämmintävettä tehtyä ilman että kone tukehtuu ylilämpöihin.
Edittiä lisää. Ihan Seppaantin laittamassa ohjeessakin tuo asia tulee selväksi, joten kaikki ohjeet ei ole ihan kuitenkaan ” on mitä on”. Jotku saa hyviäkin.