Moi, määräaikaista sähkösopimusta vielä jonkin aikaa jäljellä mutta koitan nyt varautua etukäteen ja pohtia keinoja leikata kulutusta. Käytössä on Danfoss DHP-L. Oma osaaminen heikkoa näiden järjestelmien suhteen. Olen pähkinyt seuraavia mahdollisuuksia, ovatko järkeviä / mahdollisia sähkönsäästön suhteen ja sisältyykö jotain erityisiä riskejä:
- Valikosta KÄYTTÖVESI laitetaan käyttöveden lämmitys kokonaan pois? Ajatuksena että jos pitkä pakkasjakso ja sähkön hinnat pilvissä niin tiputetaan tämä pois ja aktivoidaan kun hinta laskenut? järkeä?
- Valikosta LISÄLÄMPÖ estetään estetään lisälämpö. Mitä tämä tarkoittaisi käytännössä kovilla pakkasilla? Ymmärrän sen, että tässä tilassa lämmitysteho talon lämmittämiseen on vain lämpöpumpun teho. Tunteeko joku tätä DHP-L pumppua ja sen suorituskykyä? Kyseessä on iso talo, 400mm harkosta ja pitäisi olla A energialuokkaa, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Kuutioita vähän toista tuhatta ja sähköä aiemmin mennyt luokkaa 28000kWh vuodessa sellasilla säädöillä, asetuksilla ja sisälämmöllä että varmaan tosi paljon mennyt hukkaan energiaa. Että se ei ole järkevä vertailulukema tilanteeseen, jossa järjestelmä olisi säädetty optimaaliseksi.
Tulisiko jotain muuta mieleen?? Niin ja lämpimän käyttöveden kierto on tarkoitus laittaa jonkin aktivointinapin taakse ettei olis koko aikaa.