Kyllä kahden kuution varaajasta on päätetty luopua. Tekniseen tilaan kyllä mahtuisi vanhaa purkamattakin, mutta lämmitysjärjestelmää on kehitetty useassa vaiheessa ja putkien sekamelska on tässä vaiheessa tarkoitus myös saada hallintaan.
Oletan, jos vaihto vuodenvaihteessa, mahdollisimman nopea lämpöjen poisolo olisi suotavaa (12h max?). Meillä hommat tehtiin tässä kesäkuussa ilman suurempaa painetta ja tilan-puutteesta johtuen kaikki piti purkaa edestä pois ja uuden asennus alusta. Lämmöt ja LKV poissa 2 1/2 vrk:ta, vaikka asentaja teki ylitöitä....
Mites teillä projektointi/aikataulutus - vai onko väliaikainen lämmitys hoidossa?
Myyjä oli sitä mieltä, etten erillistä maalämpösysteemin sähkön kulutusmittaria tarvitse vaan että tiedot saa itse laitteesta.
Myyjiä on aina kiva kuunnellaa, mutta MLP-miehet taitaa kaikki olla savolaisia (vastuu siirtyy poikkeuksetta kuulijalle)
IVT:n miehet on siinä tapauksessa ottaneet aimo harppauksen kesäkuusta
Katso itse, mitä Carrier (IVT) mittaa (valikon kohdat 3 (lämmöt) ja 7 (käyntiajat) ja 11 (hälytykset):
http://www.matris.composer.fi/images/greenlinehtplus_fi_2.1.pdf (myös huollon sivut)
Energiaa ei mitat/lasketa otto eikä antopuolelta (missään MLP:ssä vakiona). S-mittari tarvitaan, jos energiatehokkuus/mittaus kiinnostaa - muista hankia malli, jossa 3x20+A vakiona (mulla Enermet DIN 100A, ostin ensin liian pienen (10/63A, joka tarkoittikin ulkoista viritystä 20A:lle).
Minulla ei ole analysointijärjestelmän rakentamisessa tarvittavaa kokemusta, mutta yritän saada EKo_taas viestien pohjalta asentajaa tekemään ainakin tärkeimpiä valmisteluja.
Ei minullakaan, olen kiusannut asiantuntioita mm. tällä foorumilla....
Mittauksien tarve riippuu paljolti budjetista / halusta / kiinnostuksesta, jolloin olisi hyvä, että rakennat systeemiä avoimeen suuntaan (halvat/tarkat anturit, skaalautuva softa, jos sellaiset löydät
). LVI-miestä vaativat hommat (virtaus- tai energiamittarit) kannattaa laittaa asennusvaiheessa, muut voi tehdä myöhemminkin. Jos vedät uutta sähköä päätaululta, vedä samalla LAN tekniseen tilaan (ja toinen CAT5-kaapeli varalta vaikka 1-wire varaukselle).
Laita 20A sulake (ei 16A, jota kuitenkin suosittavat) ja 5 x 4mm oma veto, niin saat tarvittaessa vaikka 9kW lisävastuksen päälle). Jos talon sulakkeet 3x25A, kannattaa asettaa "5.2 Kytkentätehon val. sähkövastus" oletus "2/3":n.
Oma ajatukseni aikanaan oli, että ensin kerätään dataa mahdollisimman helpolla systeemillä tietämättä tarkaaan mihin tulisin käyttämään dataa. Forumia lukemalla pääsee käsiksi numeroiden (mahdolliseen) merkitykseen
.
Itse kotiautomaatio ei ole mun kiinnostuksen kohde, mutta tässä voi olla jotain sullekin "Tiedonkeruujärjestelmät ja etämonitorointi":
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=3127.0Vielä yksi asia asennustavasta. Tarkasta, millaisen kytkennän meinaavat tehdä - onhan erillinen P1-pumppu. Hifistelijä laittaisi 2 rinnan, mutta ei siitä sen enempää
Carrier ja "pääkaupunkiseutu" - onko Bror?