Nykyinen toiminta lähtee varaajalta lämmityspiiriin ja jakaantuu heti saman ulkorakennuksen varastoille ja asuintaloon. Asuintaloon menevän veden lämpötilaa säätää Ouman (B-käyrällä ja puolinapsua hienosäätöä) ja se menee yläkerran patterielle. Talon sisällä tätä tuloa "kuristetaan" Oumanilla (B-käyrä) sitten lattilämmitykseen. Lattian ja pattereiden menevän veden lämpötilaero on 2-4 astetta. Muistaakseni maksimi kiertoveden lämpötila on asetettu 45 asteeseen. Vararastojen lattiaan menevän veden lämpötilaa säädetään ihan manuaalisuntilla. Ei ole niin tarkkaa, kuhan on jossain lämmössä pysynyt. Kaikilla piireillä on omat kiertovesipumput eli pannuhuoneessa 2 pumppua (varastojen lattia + siirto taloon) ja talossa vielä omat pumput pattereille ja lattioille. Pumppujen ainakin luulisi riittävän.
Yksi yritys oli sitä mieltä, ettei kannata varaajaa poistaa vaan hyödyntää sitä käyttöveden esilämmitykseen sekä hyödyntää siitä valmiina olevat lämmityspiirilähdöt. Suositteli varaajaan kytkettäväksi on/off pumpun.
Tuo kaivojen syvyys aiheuttaa päänvaivaa. Tomppelin mitoitus ilmoitti 252 meträ, mutta nyt esille tulleet tarjoajat vakuuttvat että 200 metrin kaivot riittävät. Maalampo.fi sivustolla ilmoitetaan alueelle 5 (jossa Kuusamo) vastaavan energiakulutuksisen talon tarpeeksi 2x190 metriä.
Kuva kaaviosta liitteenä.
No tuon asian kanssa ei tietysti ole leikkimistä...
Mutta alkaa kyllä pää olla aika sekaisin tätä asiaa, kohta ei tiedä uskaltaako maalämpöä haaveillakaan. Klapikattilan kanssa tuo varaajaki oli helpompi ymmärtää
Mutta kovaa hommaahan se klapien merkintä hanskoilla on...
Mielenkiintoista pohtia ja kuulla eri versioita asioihin. Kaikille voi jopa tulla jotain uutta...