Ei ole Gebwell minulle tuttu , mutta kannattaa ensin palauttaa pumpun tehdasasetukset valikosta ja varmistaa että pumppu on asennettu valmistajan ohjeen mukaan ja että pumppua käytetään myös siten kun valmistaja on ohjeistanut,
puskurivaraajan sähkövastus pitää olla käytössä. Muuten ei teho ehkä riitä lämmitykseen ja käyttöveteen ja kulutus kasvaa. Nuo yli 10kWh kulutuspiikit 3-4 tunnilta peräkkäin viittaavat puskurivaraajan lataukseen pumpun kompressorin 3kW ja sähkövastuksen 6kWyhdistelmällä.
Poimintoja manuaalista:
11.8 Sähkövastuksen (SV1) toimintatapa Sähkövastus (SV1) toimii tehdasasetuksena kompressorin rinnalla lämmityksessä, sekä käyttöveden valmistuksessa. Tämä tarkoittaa, että mikäli kompressori ei pysty tuottamaan riittävästi tehoa kiinteistön tai käyttöveden lämmitykseen, kytkeytyy sähkövastus päälle automaattisesti.
Sähkövastusta ohjataan päälle ja pois paluuveden lämpötilan ja asetusarvon mukaan. Kun paluuveden lämpötila alittaa asetusarvon puolen kytkentäeron verran (kytkentäeron tehdasasetus 6 astetta), alkaa säädin laskea estoaikaa sähkövastuksen vapautukselle. Kun estoaika täyttyy, säädin laskee lämpövajeen asteminuutteina. Kun asteminuuttiaika täyttyy, kytkee säädin ensimmäisen vastusportaan päälle. Tämän jälkeen säädin alkaa laskea uudelleen lämpövajetta, mikäli vastus ei ehdi nostaa paluuveden lämpötilaa kytkentäeron väliselle alueelle. Mikäli vapautusaika täyttyy, sammuu vastusporras 1 (3kW) ja käynnistyy vastusporras 2 (6kW). Kun paluuvesi nouseen kytkentäeroalueelle (asetusarvo +- ½ kytkentäerosta), kytkee säädin sähkövastukset pois päältä.
Tuota asetusarvoa voi nostaa jos tarvetta on. Ei mene vastukset niin herkästi päälle.11.4 Käyttövesi asetukset Lämpöpumpun automatiikka säätää käyttöveden lämpötilaa aikaohjelman- tai jatkuvasti kulloisenkin asetusarvon mukaan. Lämpöpumpun valikossa näkyvä ”Käyttöveden lämpötila 1” ilmaisee varaajan alaosassa olevan lämpötilan ja toimii käyttöveden latauksen aktivoivana anturina. Todellinen käyttöveden lämpötila on 5-7°C korkeampi.
Aikaohjelman asetukset???
Tuo asetusarvo manuaalin kuvassa 55 astetta, minimi lämpötila integroidussa varaajassa 60-62 astetta???
Kyllä tuolla arvolla kuluttaa, varmaan tuollainen 42-45 astetta minimissään riittäisi?
Ennen kuin tuota arvoa muuttaa kannattaa tarkistaa että puskurivaraajan sähkövastus on käytössä,
poiminta pumpun manuaalista:
Varaajasäiliö käyttövesijärjestelmään Jos käyttöveden kulutus on suuri, lämpöpumppua voidaan täydentää sähkölämmitteisellä puskurivaraajalla. Lämpöpumppu lämmittää kylmän veden sisäisessä varaajassa, josta se johdetaan ulkoiseen puskurivaraajaan.
Ulkoisen varaajan sähkövastus ylläpitää lämpötilan halutulla tasolla. Ulkoisen varaajan avulla järjestelmään varautuu enemmän lämpöenergiaa kulutuspiikkejä varten. Mikäli kiinteistössä on käyttöveden kierto, suosittelemme käytettävän puskurivaraajaa. Lämpöpumppuun kytketty käyttöveden kierto saattaa joissakin kohteissa heikentää lämpöpumpun sisäisen varaajan lämpötilakerrostumaa ja lisää siten kompressorin käynnistymiskertoja. Noita käynnistyskertoja on käyttötunteihin nähden paljon.
Tuossa varaajan mallissa 3kW sähkövastus, onko käytössä? Manuaalin mukaan ei pumpulla pitäisi olla tarvetta juurikaan tuota varaajaa lämmittää, kulutus 300l varaajalla vrk n. 10-12 kWh, ylläpidossa varmaan vähemmänkin.