Itellä oli ainakin esisäädöissä ilman termaria olevissa piireissä esisäädöt valtaosin pielessä.
Sain säädettyä suunnitelman mukaiseksi, mutta tarviis alkaa varmaan vähän esisäätöjä tukilta/käyrää muuttamaan. Ja nyt siis puhun "ei-märkätiloista"
Tähän liittyen heräsi pari kysymystä:
Kun vähän innostuin ja ostin tollasen IR-pintalämpömittarin..
Katsoin suunnitelmaa, johon oli laitettu, että lattian pintalämpötila 24.6 tarkoittaisi huonelämpötilaa 20. Mulla esim +10 asteessa menojohdon pyyntö 24 astetta. Ja kattelin että näillä keleillä monessa lattiassa (laatta) pintalämpötila n. 23 - 23.2 astetta niin huonelämpö noin 22.2-22.7.
Toki nythän on niin, että aurinkokin vielä ulkoa lämmittää.
Samaten suunnitelmassa luki, että jos lämmitysmuoto ns ulkoilmaan reagoiva, on lämpökäyrä oltava loiva.
Ymmärrän Suomen kieltä ja tiedän mitä loiva tarkoittaa, mutta käytännössä en vielä tiedä.
Ja tiedän myös, että talot ja materiaalit yksilöllisiä, huonekorkeudet jne..
mutta
mikäs käytännössä on loiva? jos joku pystyis laittaamaan 5 asteen välein vaikkapa välille +20 - -25. omasta lämpökäyrästään 21 huonelämpötilan pyynnillä asuintilojen (ei märkätilat) suhteen.
JA
Mutta mitäs muilla on lattian pintalämpötila näillä keleillä, jos huonepyyntinä 21? Ja pysyykö siinä näin lämpimillä keleillä vai nouseeko?Asuntona siis okt (kellari EPS-harkkoo, yläkerrokset puu), lämmitettävää alaa se n. 240-250 neliöö, rv 2011. Ja aika vahva käsitys siitä, että joka paikassa valua/ontelolaattaa ja valua, lämmitysputket siinä. Ei ns puurakenteisia lattioita, jossain laattaa, jossain parkettia.
Tää maalämpö itelle sikäli uus, että vasta muutaman viikon sillä ajellu. Sähkön kulutusta en oo VILP-->MLP vaihdon jälkeen viel tehnyt kun melkein samaan aikaan tuli perheeseen plugarin kaveriksi täyssähköauto.
Parin viikon päästä tulee sähkömittarit sekä latausasemalle että MLP-pumpulle, sit alkaa pikkuhiljaa varmaan hifistely..