Itse pari vuotta etsinyt hyviä säätöjä ja tällä periaatteella meni.
Ensin kaikki termarit (toimilaitteet siis) irti.
Kylmimpien yläkerran huoneiden esisäädöt täysin auki, keskikerroksen laattalattiat esisäädöt puoliväliin ja parketit 3/4 auki.
Lämpimin alakerta laatalla 1/4 esisäädöille.
Sit lämpökäyrällä kylmät huoneet sopivaan lämpöön.
Sit pikkuhiljaa esisäätöjä pienemmälle tai isommalle piirikohtaisesti sen mukaan onko muihin tiloihin nähden liian kuuma / kylmä. Tässä toimi myös hyvin korvakuumemittarilla jakotukilta tulovesiputkien mittailu: jos on selkeästi kylmempää paluuvettä, kun muissa piireissä, niin siihen lisää kiertoa, kun "tarvetta" lämmölle kerta on (tällä saa samassa tilassa olevat piirit tasapainoon mitkä olisi muuten vaikea huonelämpötilan perusteella säätää).
Yhden piirin säätö kun vaikuttaa kaikkiin muihinkin piireihin, niin useampaa piiriä joutui hienosäätämään useampaan kertaan. "Vaikeimmissa" piirissä taisi säätökertoja tulla noin kymmenkunta, kun toiset taas menivät kerrasta sopivaksi.
Tässä vaiheessa termarit mukaan pariin huoneeseen missä meinaa lämmöt nousta turhan korkeiksi (tai haluaa tarvittaessa helposti tiputtaa hetkellisesti lämpöä) esisäädöistä riippumatta, niin termari pätkii tarvittaessa kiertoa (itsellä laatalla oleva alakerran takahuone ja keskikerroksen olkkari, jossa aurinko tuppaa välillä puskemaan ylilämpöä).
Sit lämpökäyrän hienosäätö, pakkaskeleillä kylmän päästä jyrkkyyden säätö ja plussakeleillä lämpimän pään puolelta säätäen koko käyrää.
Tulopuolen kierrekorkeilla voi säätää veden kiertoa samalla lailla, kun menopuolen esisäädöillä, ei vain ole niin tarkka säätämiseen, mut toimii hyvin, jos jonkun huoneen haluaa hetkellisesti pois kierrosta (niin ei tarvitse koskea menopuolen esisäätöihin). Noissa tulopuolen korkeissa itsellä ainakin vasta ihan kiristyksen "lopussa" alkoi vaikutusta huomaamaan. Huom. vaikka avaisit tulopuolen ruuvikorkin kokonaan, niin ei se paranna kiertoa yhtään, jos menopuolen esisäätö sitä jo rajoittaa (tämän keksimisen meni pari vuotta itsellä
) Itsellä kaikki tulopuolen korkit ruuvattu täysin auki.
Välillä, kun ulkolämpötila sahaa nopeasti nollakelistä pakkaselle ja laatta ei kerkeä reagoimaan, niin laitan ILP lämmittämään keskikerrosta pariksi tunniksi ja iltaan mennessä laattakin on tajunnut missä mennään.
Kesällä termarit täysillä kaikista tiloista, niin yläkerrosten ylilämpö lämmittää alakerran kosteat tilat ja alakerta samalla vähän ehkä viilentää yläkertaa (ILP toki hoitaa päärooliin viilennyksessä). Lämpökäyrästä on +20 kelillä pitänyt "leikata" vähän pois muuten "suorasta" lämpökäyrästä, ettei pumppu ala vahingossa lämmittämään kesällä.
Toivottavasti jotakin apuja oli näistä ja tsemppiä säätöjen löytymiseen, kyllä ne sieltä jossakin vaiheessa löytyy!