Sieltä asetusvalikosta löytyy ilmausohjelma jolla voit pyörittää pelkkiä kiertopumppuja. Lisälämmöllä ollessa ja kompressorin ollessa pysähtynyt liuospumppu ei pyöri, joten lämpöanturit näyttävät mitä sattuu. Molempien anturien lukemien pitäisi lopulta nousta huonelämpötilaan, mutta siinä menee helposti puoli päivää. Kaivosta voi neste virrata aavistuksen niin kauan kun kaivon putkissa on lämpötilaero.
Huolto-> Asetukset->Ilmausohjelma
Siellä rasti ruutuun liuospumppu VBO ja sitten saman valikon alimmasta kohtaa se käyntiin, siellä on sellaiset kyllä/ei ikonit. Tämän jälkeen menet katsomaan niiden liuospuolen lämpöantureiden lukemia. Kovin kauan ei näillä keleillä välttämättä viitsi pyöritellä, kun lämmittääkin pitäisi. Pois päältä lähtee ottamalla rastin pois ja taas valikon alhaalta "jees".
Mikään tai kukaan ei estä sinua mittaamasta liuospiirin putkien pintalämpöjä ihan itse yksinkertaisella johdollisella ulkolämpötila-anturilla. Esim Prego, halpakaupoista noin 10€ tai kaksi. Anturi ja pätkä johtoa putken pintaan eristeiden alle tiukkaan teipillä, ja reilusti putkieristettä päälle. Jos pumppu kovin äkkiä pysähtyy, niin tuo ei tietty ehdi reagoida, riippuu vähän siis siitä.
Jos omassa pumpussa olisi liuospiirin delta-T joku 8 astetta, niin anturien toiminta olisi varmistettu ajat sitten, liuospiirin roskasihti olisi putsattu, paineet ja ilmaus varmistettu. Jos se sittenkään ei olisi virrannut normaalisti niin vaihtaisin kiertopumpun liuospuolelle. Ja mikäli sekään ei auttaisi niin sitten syy voisi olla enää useampi jäätulppa kaivossa ja niiden väliin puristunut vesi joka on painanut putket lyttyyn, taikka jäätulpan kaivosta nostamat putket jotka ovat noustuaan lytyssä. Kuvaamasi oireilu ei viittaa anturivikaan vaan siihen, että liuos ei liiku kunnolla.
Menoveden (tai AIT tapauksessa paluuveden) lämpöä ohjaa niinkin monimutkainen keksintö kuin lämpökäyrä, mutta jos pumppu ei pysty lämpöä pumppaamaan niin eihän se jaksa lämpöä nostaa ilman vastuksia. Lämpökäyrästä et välttämättä pääse eroon vaihtamalla kaukolämpöön, mutta jos laitat suorasähkölämmityksen eli vastukset lattiaan, seinille tai kattoon, niin sitten moinen hirvitys ei enää vainoa. Joillekin se on paras ratkaisu.