Moi,
hommasin maalämmön (Nibe 1255- 12 kW) vanhan energiavaraajan tilalle. Energiavaraaja 1,8 m3 ja aikaisemmin se lämmitettiin suoralla sähköllä. Nyt maalämpö asennettiin energiavaraajan rinnalle. Energiavaraaja jätetiin varalle ja sen vastuksia ei normaalitilanteessa käytetä.
Maalämpökone lämmittää energiavaraajan vettä, josta se pumpataan toisella kiertovesipumpulla lattiaan. Ouman säätää lattiian menevän veden lämpötilaa. LV esilämmitys tulee varaajassa olevien kierukoiden kautta ja lämmitetään maalämpökoneen varaajassa (180l).
Hommasin lisäksi kolme Shellyä, joilla on tarkoitus ohjata Nibeä. Energiavaraajassa on kaksi lämpötilaanturia, ylhäällä ja puolessa välissä. Yksi Shelly ohjaa ylempää anturia toinen alempaa anturia ja kolmannella saadaan ulkoinen säätö (AUX) maalämpökoneelle.
Tällä hetkellä, kun Shellyllä pistää ulkoisen säädön, niin lämpötilan pyynti nousee 5 astetta. Tarkoitus siis ajaa tuo lämmin vesi varaajaan. Samalla vaihdan käytössä olevan lämpötila-anturin puolessa välissä olevaan. Normaalisti ylempi anturi käytössä.
Tälläistä kompoa olen tässä testaillut. 3-5 tuntia tuolla on saanut näillä keleillä pumppu huilata, kun yöllä pistää AUX:n päälle. Nyt kun aurinkoisia päiviä tulee, niin tässä pystyy hyödyntämään myös aurinkopaneelien energian. Tällä hetkellä on käsikäytöllä. Ajatus olisi saada siihen automaatiota.
Kysymys kuuluukin onko joku muu testaillut vastaavaa kompoa ja miten olette tämän ratkaisseet? Ajatushan on tiestysti hyödytää pörssisähkön heiluntaa ja siirtomaksujen halvempaa yötaksaa ja vielä aurinkopaneleita