Kyseessä 5v vanha omakotitalo maalämmöllä. Laitteena Nibe F1255.
Asuintilat ovat kolmessa tasossa.
Tukkien sijainti:
1# Olohuone, khh, kph+sauna. Myös maalämpölaite sijaitsee samassa tasossa khh seinän takana. Tukki 1 tässä seinässä.
2# 70cm ylempänä 3xmh, keittio/ruokailutila, wc,vaatehuone. Tukki 2 vh ja wc välisessä seinässä, suunnitelmasta poiketen. Makuuhuoneiden toimilaitteet on kytketty irti. Tälle tukille tulee myös olohuoneen toimilaite, vaikka 3x oh piirit ovat tukissa 1.
3# Yläkerta makuuhuone ja wc/suihku. 2x makuuhuoneen toimilaitetta kiinni ja toimii. Wc kiinteällä asetuksella.
Ensin tässä oli ongelmana tunnistaa piirit, koska niitä ei ollut merkitty ja ne eivät olleet suunnitelman mukaisessa järjestyksessä. Kaikista muista on saatu nyt selvää paitsi 1 kerroksen 4 piiri. Mielestäni suunnitelmassa kyseiseen tukkiin menee vain viisi piiriä, mutta 6 on kytketty.
Olen säätänyt huonekohtaisia asetuksia noista virtaussäätimistä/mittareista ja ne alkaa olla lähellä kohdallaan. Sinisellä korkilla säädettävät venttiilit ovat kaikki auki.
Nyt, kun pakkanen kiristyi, kaikki huoneet tuntuvat hieman viileiltä. Laittiat ovat kautta asunnon viileämpiä, kuin pari pv sitten. Kannattaisiko nyt antaa virtaussäätimien olla ja nostaa lämpökäyrää laitteelta vai voiko noilla linjasäätöventtiileillä pelata vielä lämmityksen suhteen?
Olen miettinyt noita linjasäätöventtiilejä, kun niissä on kääntimen päässä sellainen lukittu numero, joka ei muutu, kun venttiiliä kääntää. Tällä hetkellä ne ovat asetettu näin:
1# lukittu 4/ asetettu 5
2# lukittu 3/ asetettu 3
3# lukittu 1/ asetettu 0.2
Mainitaan vielä, että autotallista löytyy tukki 4#. Tähän en ole koskenut. lämpö noin 20c.
Myöskään yläkerran tukkiin ei ole tarvinnut koskea, koska lämmityksen on saanut säädettyä termostaatista sopivan viileäksi 20-21c. Muualla asunnossa saisi olla 23c.