Huomasin eilen outoa käyttäytymistä Nibe 1210 käyttöveden lämmityksessä. Toiminut 2,5 vuotta normaalisti.
Käyttövedenlämmitys säädetty siten, että startti 36 astetta ja stoppi 54 asteessa.
Normaalisti ero LJ-menon ja käyttöveden lämpötilan välillä käyttövettä lämmitettäessä on ollut 4-5 astetta. Kun LJ-meno on noussut yli 50 asteen ero on pienentynyt 2-3 asteeseen. Eli lämmityksen loppuessa LJ-meno 56-57 ja käyttövesi tuon 54 astetta.
Nyt lämpötilaero on jostain syystä käyttövettä tehtäessä huomattavasti suurempi LJ-meno nousee lähelle 60 astetta, mutta käyttöveden lämpötila laahaa perässä 50 astessa. Kun stoppiraja saavutetaan pomppaa käyttöveden lämpötila välittömästi LJ-menoveden lukemaan !!! Viittaisiko vaihtoventtiilin vikaan ? Miksi tuotettu lämpö ei siirry käyttöveteen ?
Lisäksi huomasin huojuntaa käyttöveden lämpötilamittauksessa. Mittaus näytti esim. 43 astetta, laski muutaman sekunnin ajaksi 38 asteeseen ja nousi takaisin 43 asteeseen ja pysyi siinä sen jälkeen toista tuntia.
Lisäksi pumppu lähti tekemään käyttövettä jo 40 asteessa vaikka raja vasta 36 astetta. Ilmeisesti mittaus pääsee "vilahtamaan" niin nopesti 36 asteessa että näyttö ei sitä rekisteröi ?
Lattialämmitys+asteminuuttitoiminto toimii täysin normaalisti.
Näitä tuli eilen illalla pähkäillessä mieleen.
1. Käyttöveden lämpötila-anturi vikaantunut ?
2. Honeywellin vaihtoventtiili falskaa ? Venttiilin sivulla oleva vipu vaihtaa paikkaa kun käyttöveden lämmitys käynnistyy eli venttilin moottori näyttäisi toimivan ?
3 Suoja-anodilla ei liene vaikutusta asiaan ?