Mistä noiden ero COP:ssa oikein muodostuu. 1240-6:lle ilmoitetaan 4,9 ja 1217-6 4,7?
Onko niiissä erilainen kompura vai mikä?
Onko noissa kummassakaan vielä Scroll tyyppistä kompuraa ja jos ei ole niin mistä koosta se siihen tulee?
Olis tarkoitus pistää maalämpö öljyn tilalle ja vielä maakeruupiirillä (400m saviseen maahan). Öljyä on kulunut 1700-2000l:aa vuodessa, joten tuo 6kW:n versio riittänee. Niin ja patterit vaatii pakkasilla 30-40 asteisen veden. Aivan -30 asteessa mennään lähelle 50 astetta.
Olenko ihan hakuteillä tuon pumpun ja keruupiirin koon kanssa vai kuinka on?
Muistaakseni 1217:ssä on mäntäkompressori ja 1240:ssä Scroll-tyyppinen kompressori. Mitoitukseen en osaa ottaa kantaa. Luottaisin Niben laskelmiin. Niben laskelmat saat vaikka Niben nettisivujen kautta tilattua. Niistä laskelmista voi sitten "itsekin" arvioida minkä tehoinen olisi yli-, täys- vai vajaatehoinen järjestelmä.
Oma pumppuni on mitoitettu -27 asteen lämpötilan mukaan kattamaan 92%:a energiatarpeesta (Niben laskelma). Tuo puuttuva 8% tuli varmaan katetuksi sillä, että talo tuli eristettyä suunniteltua paremmin (yläpohjassa 10cm ylimääräistä ja ilmavuodot karsittu huolella).
Lisäksi keruupiiriä tuli 100 metriä ylimääräistä ihan vain kaiken varalta, kun se on niin edullista.
Ja mikäli nyt pidempiä aikoja alkaa pakkanen paukkua -27 asteen kylmemmällä puolella, niin sitten voi pistää tulet takkaa ja/tai saunan pesään tulet. Aikaisemmin ei varmaan tule vaivauduttua.