Mitä pidempiä pätkiä kompura käy, sitä vähemmän tulee käynnistyksiä jotka kuluttavat kompuraa. Lisäksi jokaisen käynnistyksen alussa on hetken aikaa melko huono COP. Hyötysuhdetta ja maalämpöpumpun kestoikää ajatellen on parempi mitä pidempiä ovat käymisjaksot. Keruupiirin lämpötilat ovat mitä ovat ja asettuvat sille tasolle mihin asettuvat, kun pumpun ja lämmönjaon säädöt ovat kohdallaan.
Hyötysuhdetta ja pumpun kestoa ajatellen seuraaviin asioihin kannattaa kiiinnittää huomiota:
a) Keruupiirin dT pitäisi olla +3c...+4C (pienempi parempi) Säädetään kiertovesipumpun nopeutta muuttamalla.
b) Lämmönjaon dT pitäisi olla +6c..+10c (pienempi parempi) Säädetään kiertovesipumpun nopeutta muuttamalla ja lämmönjaon virtauksia säätämällä.
c) Käymisjaksojen pituus ja käynnistyksien määrä (vähämpi parempi) Säädetään asteminuutteja muuttamalla.
d) Lämmönjaon lämpötila (matalampi parempi). Säädetäään lämmönjaon virtaukset maksimoimalla (termostaatit pois/auki) ja optimoimalla lämmityskäyrän asetuksia.
Kaivon kylmeneminen on merkki siitä, että sieltä otetaan energiaa eli terveen merkki
Käymisaikojen pidentäminen pidentää myös lepoaikoja joiden aikana kaivon/keruupiirin lämpötila nousee. Kaivon kannalta ei ole merkitystä on käymisajat/-lepoajat lyhyita tai pitkiä, keskilämpötila kuitenkin suurin piirtein sama ja riippuu lähinnä kaivon syvyydestä, kallion laadusta ja kaivosta otettavasta energiamäärästä.