juu ihan hyvin S7 pelaa
Omani ostin Pohjoiskymen Sähkötarvikkeelta Kouvolasta. Paikallinen hyvä kauppa.
S7-1214C ja jotaa 300€ muistaakseni.
Master-CPU ryhmäkeskuksessa hoitaa valaistuksenohjauksen ja sarjaliikenteen GSM-modeemin kanssa. Lisäksi siinä on laajennuskortti 4 x pt100 lämpötilamittauksille. (Ulko- ja sisälämpötilan sekä muutama muu lämpötilamittaus) Valojen painonappitulot sekä lähdöt valaistuksen välireleille menee kahden 16in / 16out laajennuskortin kautta. Lähdöt on transistorilähtöiset virrankulutuksen kannalta. CPU:n omat tulot ja lähdöt on paloilmaisimille ja liiketunnistimille, kwh mittari yms. Lisäksi on myös 4x 0-10v laajennuskortti valojen himmennyksille.
Slave-asema teknisessä tilassa on S7-1212C ja siinä on 8x pt-100 lämpötilamittauskortti
Slave asema on melko tyhmä asema. Se vain mittaa MLP:n ja IV-koneen eri lämpötiloja ja lähettää ne Masterille 10s välein. Samalla se kyllä ohjaa IV-koneen jälkilämmitystä ulkolämpötilan ja tuloilmalämpötilan mukaan. MLP ja IV-koneen vikatiedot raportoidaan masterille.
Masterilla missä pääkoodi pyörii on ohjelman cycliaika tyypillisesti 9ms ja muistia käytetty vasta 20% eli hyvin riittää vielä.
Käyttöliittymä pyörii pc:ssä RT:lla ja kaikka mittausdata menee SQL-tietokantaan jota käyttöliittymä osaa käyttää ja hakea trendiin. Käyttöliittymästä voi ohjata ulkovaloja ja sisävaloja sekä ajastaa pistorasioita tms... Käyttöliittymää työstetään aina kun jaksaa.
GSm puhelimeen tulee palo ja lämpötila hälyt yms ja siltä voidaan kysyä lämpötiloja ja tilatietoja.
MLP sähkönkulutusta seurataan carlo gavazzi em24 kwh mittarilla. Cpu laskee pulsseja ja tallentaa vrk sähkönkulutuksen. MLP käyntiaikaa seurataan saman mittarin hälytyslähdöstä. Jos menee yli 2A virtaa niin hälytyslähtö menee päälle, eli kompura käy. Toimii aika hyvin.
Tarkoitus olis vielä tehdä CPU:n sisälle omat web-sivut mutta vähän motivaation puutetta ja osaamista on ollut.
Painonapit on kytketty niin että kaikilta painonappiryhmiltä (on siinä 1 tai 8 painonappia) tulee oma kaapeli ja ristikytkentä on tehty CPU kaapissa. Talon valaistus on jaettu kolmelle vaiheelle. 8 relettä per vaihe. Kaikki ledivalojen powerit on samassa kotelossa CPU:n vieressä niin ei tarvinnut niitä ympäri taloja hajauttaa. Valoina pääsääntöisesti Hella 8W spotit. Sen oma poweri ottaa 1-10v sisään niin sain kylkiäisenä himmennykset. Painan nappulaa pitkään niin himmentyy. Kertapainaisu sytyttää tai sammuttaa.
Aika hyvin löytyy Siemenssiltä valmiita kirjastoja esim tekstiviestin lähettämiseen, niin ei ole tarvinnut koko ohjelmaa itse vääntää.
Päivittäin tulee seurailtua lämpötilatrendiä, varsinkin kun talo on vielä näin uusi ja säädöt hakusessa.
Jos tarvitsee muuttaa niin on melko helppo korvata välireleet sysäysreleillä ja purkaa cpu:t pois.