Hei,
kysyitkin tuota jo Yleistä/Legionellan tappolämmitys, viittaa myös siihen vastaukseen. En ole löytänyt asetusta jolla legionellalämpötilaa saisi alennettua. Jos laite ei kuitenkaan saavuta ko. lämpötilaa tietyssä ajassa (90min) esim. samanaikaisen vedentarpeen vuoksi, se lopettaa yrittämisen ja palaa asiaan viikon päästä.
Olen laittanut legionellakuumennuksen varaajaani n. kerran kuussa manuaalisesti koodin avulla. 300 litran erillisvaraajan kanssa täytyy ainakin talvikuukausina sitä ennen laittaa varaajan minimilämpötila (ilman lisävastusta lämmitettäessä) maksimiin eli 48C, tai sitten esilämmitellä vastuksella varaaja vaikkapa 60C:een, jotta legionellalämmitys ehtii toteutua. Jos varaajan minimilämpötila on esim 43C, ei 10kW MLP näytä ehtivän nostaa lämpöä yli 70:n 90minuutissa. Minulla ei ole 300ltr varaajan yhteydessä paisuntasäiliötä, joten kuumennusaikana kannattaa käyttää/lorauttaa kuumaa vettä pieni määrä lämpölaajenemisen vuoksi (jos lähtölämpötila matalahko, esim 43C).
Kyllähän Vaillantin käyttö ilman koodin kanssa on tämän osalta helpompi, mutta toisaalta ei siinä monta kymppiä vuodessa mene hukkaan viikottaisella lämmityksellä jos sitäkään, eikä tarvitse silloin asiaa myöskään muistella.