Aikaleiman määräytymisestä. Tilanne nyt. Loggerin lokitus "aktivoituu" oletusasetuksilla tasaminuutilla 2 minuutin välein. Mittaukset otetaan tuolloin, moduuleittain rinnakkain ja kantaan tallettuu lokituksen liipaisuaika. Liipaisu tapahtuu jaollisuuslaskennalla unix-epochista - ei taloLoggerin käynnistyshetkeen sitoutuen. Tallettuva aikaleima on luultavasti melko lähellä todellista mittausaikaa. Eri moduulit tosiaan nykyään luetaan rinnan. Saman moduulin sisällä arvot luetaan sekventiaalisesti siinä järjestyksessä kuin ne MEASURE-riveillä ovat.
Nyt siis esimerkiksi 1-wiren tapauksessa, jos haluaa laskuriarvon luennan tapahtuvan ensimmäisenä, niin kannattaa laittaa sitten laskurien MEASURE-rivit ensimmäisiksi konfiguraatiossa. Aikaleiman ja arvon lukemisen todellisen ajan viive ei kuitenkaan välttämättä ole kovinkaan iso.
Ennen (1.4 versiot) kantaan tallettui aika, jolloin data kirjoitettiin kantaan. Tämä siis kaikkien arvojen lukemisen ja määrittämisen jälkeen. Nyt kun oli ainakin omissa mittauksissa potentiaalisesti arvoja, joiden määrittäminen vei kauan (10 sek) tai vaihtelevan määrän aikaa, päätin muuttaa tallentuvan ajan mittauksen aloitusajaksi. Ennenkään se ei siis ollut esim. yksittäisen kWh-laskurin lukuaika vaan kaikkien mittauspisteiden valmistumisaika. Ennen mittaukset luettiin kaikki sekventiaalisesti, joten aika saattoi olla pitkäkin.
En usko, että Samikalan kWh-laskuri alkaa kohisemaan tuosta muutoksesta. Ajat ovat edelleen sekunnilleen mittauksen alkuhetkiä, vaikka nyt osuvatkin esimerkkikonfiguraatiolla tasaminuutille. Toki voit laittaa mittausintervalliksi jotain muuta kuin 60-sekunnilla jaollista, jolloin sekunnit mittausten aikaleimoissa eivät ole enää nollia. Tarkkuutta ne nollat eivät kuitenkaan muuta.