Joo aika mahdottomathan nuo lukemat kieltämättä on.
Oma veikkaukseni on seuraava:
1: Edellisen asukkaan öljylaitteisto oli säädetty todella kuumalle varaajalämmölle --> vanhassa laitteistossa paljon hukkalämpöä
2: Käyttö ylipäätään lienee ollut vähän roimempaa. Meillä sisälämmöt olleet tosiaan siellä 20-21 välissä
3: Laitteiston ohjaus on ollut "sinnepäin", vanha elektroniikka jonka säätö toimi meillä mitenkuten
4: Nyt on ollut todella lämmin syksy.
--> öljylaitteiston säätelin suurin piirtein kohdilleen ja käytettiin olemassa olleet öljyt pois --> kulutus olisi ollut kenties lähempänä 4 kuutiota kuin viittä. Meillä ei ole muita tilastoja asiasta kuin se, että meidän käytöllämme 2,7 kuutiota öljyä riitti maaliskuun alusta joulukuun puoliväliin. Käyttövesi oli tosin kylmempää kuin nyt, samoin kämppä kävi usein kylmempänä kuin nyt johtuen hitaasta/toimimattomasta säädöstä.
Maalämpölaitteiston lämmönsäätö toimii siis todella paljon paremmin kuin öljyvehkeiden. Samoin varaajat moderneja --> hukkalämpöä ei synny niin paljoa.
Muita toimenpiteitä (lisäeristys jne) ei ole tehty. Siis pelkkä tuo pumppu öljyn tilalle.
Jälkikäteen tarkasteltuna täytyy todeta että pumppu ja kaivo menivät aika yläkanttiin vs. todellinen tarve. No, onpahan sitten reserviä. Nuo "puolilämpimät" tilat ollaan jollain aikataululla muuttamassa lämpimiksi joten siinähän se energiantarve kasvaa.
Summa summarum: Eihän tuollaisia säästöjä oikeasti voi saada jos vertailtaisiin kahta identtistä tilannetta ennen ja jälkeen pumpun asennuksen. Tässä vertaillaan kuitenkin kahta eri perhettä myös.
Päivityksenä: Marraskuun jälkeen koko vuoden sähkönkulutus on Fortumin Valpas-palvelun mukaan 14,454.27 kWh. Tammikuun 9. päivä saa sitten sen "virallisen" vuosikulutuksen. Alla kuva noista kuukausittaisista kulutuksista.