Kyllä se kuulostaisi ihan fiksulta että puskuri latautuisikin alaosasta.
Että olisi helpompi kytkeä ja että toimisi vielä halutusti, niin öljykattila varmaan saisi olla kytketty puskurivaraajaan sarjaan. Eli puskurista menisi putki öljykättilan "alaosaan" ja lähtö pattereille/lattiaan kattilasta yläosasta.
Täällä paluun ja menon ero pysyy nakutettuna kuudessa asteessa. Sellaistakin olen miettinyt, että kannattaisiko tuota lämmityskierron dt:tä pienentää ulkoisen kiertovesipumpun nopeutta lisäämällä, jolloin paluuvesi olisi lämpimämpää, ja pyynti voisi olla pienempi, mutta en tiedä onko sillä mitään merkitystä käyntijaksojen pituuteen...
Kyllä hyötysuhteen kannalta. Ja jos paluu on lämpimämpää, niin puskurivaraaja ei jäähdy aivan niin nopeasti.
Onko tuo 6C siis pattereiden/lattialämmityksen ero? Paljonko on niben ero kun nibe lämmittää taloa? Ilmeisesti paras voisi olla automaattinen säätö. Tai ainakin automaatti säädöstä saa tarkistettua että mikä se nopeus kuuluisi olla.
Ilmeisesti tuolla säädöllä saa niben pumpun pyörimään max nopeutta:
Itse ratkaisin tuon ongelman täältä saadun vinkin mukaan määrittelemällä Nibelle automaattiasetuksena oletus lattialämmityksen +7@-29C sijaan +1@+20C, nyt automattiikka pitää l.jaon deltan omasta mielestään turvallisessa minimissään ympäri vuoden ja ympäri tehoalueen.
Uusimman ohjelmiston voi myös päivittää ja kaivo/keruu pumppu voi olla automaatti säädöllä.
Patterit saisi olla kaikki täysillä. Ja säätää nibellä se haluttu lämpö. Mutta tämän jälkeen voi toki osaa pattereista laittaa pienemmälle. Eli jos jossain tilassa on turhankin kuumaa, niin kannattaa termostaateilla säätää lämpöä pienemmälle. Täälläkin on toisessa eteisessä kaksilehtinen iso patteri. Eli patteri on vähän liian tehokas niin pieneen tilaan. Riittää ihan hyvin että termostaatti on paikallaan ja joku II-lämpö taitaa riittää eteiseen.
Tosiaan koska kesälläkin on lämmitystä, niin ei kannata liikaa muuttaa sitä kytkentää sittenkään. Ehkä lataus alas ja vaikka öljykattila vielä sarjaan. Se lisäisi 250 L vettä. Eli pidentää käynti- ja tauko- jaksoja.