Muutin itsellä asetukset niin että legionella ajetaan kerran viikossa automaattisesti. Vastukset (6015) täytyi ottaa peliin mukaan(kaiketi?), koska muutenhan tuota tavoitearvoa ei saavuteta, vai lähteekö se ”Varalämmitys” päälle vaikka vastuksia ei olisi sallittu?. Vastusten hystereesi on nyt itselläni 15 astetta.
Tänäänkin vastukset lähti päälle saunottaessa.... Tuossahan käy niin, että kun käyttöveden pyynti on 50 astetta ja hystereesi 5 astetta, niin kun vettä aletaan laskemaan jos varaajan lämpötila on alussa heti jotain 45-46 astetta, niin se lähtee putoamaan todella vauhdilla siinä alussa. Kun pumppu on ehtinyt pyöriä muutaman minuutin, niin varaajan lämpötila on saattanut jo pudota 40:een asteeseen, tai jopa alle. Ja jos vettä lasketaan, niin tuo 15 asteen lämpötilan pudotus on tosiasia.
Mietin vähän tuota veden kerrostumista, niin eikö olisi parempi että ennen saunomista nuo kerrostumat ajettaisiin pois? Viessmannissahan on käyttövedelle aikaohjattu pumpun kierto. Jos esim. saunoo joka lauantai-ilta, niin eikös se vesi kannattaisi sekoittaa silloin iltapäivällä siellä varaajassa että saa kerrostumat pois ja säiliö on tasalämpöinen! Illalla saunoessa lämpimän veden tekemiseen ei välttämättä tarvittaisi vastuksia apuun ollenkaan jos se alun syöksy ei olisi niin voimakas? Teoriassa kaiketi lämmintä vettä riittäisi pidempään, siis mikäli olen ymmärtänyt oikein tuon käyttöveden kiertopumpun aikaohjelman.
Olisiko legionellan ajossa myös tehtävä samoin? Lähinnä siis sen takia että silloinhan varaajan lämpötila pysyisi pidempään kuumana ja olisi tasalämpöisempi, joka varmistaisi ettei pöpöjä synny. Tietysti nythän puhutaan käyttövesikierukkaan tulevasta legionellasta, niin jos yläosa varaajassa on kerran viikossa sen 60 astetta, niin kaiketi sekin riittää!
Hystereesin olen säätänyt 15 asteeseen kuten alussa laitoin, mutta tuo sähkölämmityksen asteminuutit onkin ihan uusi juttu. Säätö taitaa olla kakkostason parametrien muutos? Osaatko fraatti sanoa mikä parametri (nro) on kyseessä?