Pumpun toimittaja kytki ainoastaan maapiirin. Itse rakenneltiin muut, myös jäähdytyshaara maapiiriin.
Aurinkolämmityksen boksiin ei ymmärtääkseni saa kytkettyä enempää antureita, tai ainakaan sellaisesta en ole löytänyt mainintaa. siksipä siihen koitan joskus saada aikaiseksi tuon logiikan. Loggauksen kannalta on hyvä, että aurinkolämpö on kiinni lämpöpumpussa.
Talo on kaksikerroksinen puutalo vuoden 2009 säädöksillä eli 200 mm villaa seinissä+25 mm tuulensuoja. paikoitellen 250 mm jos koolaussuunta niin vaati. Yläpohjassa 1/3 500 mm ja 2/3 400 mm (tai 450 mm). Maanvarainen alapohja 150 mm eps kauttaaltaan.
Puita kuluu jokunen motti kiukaassa, leivinuunissa, takassa ja puuhellassa. IV-kone on Pandion vesikiertoisella lämmityksellä. IV-kone ottaa aika tasaseen 100 W normaalinopeudella. Kesällä jäähdytyksen kiertovesipumppu vie lisäksi 45 W jatkuvaa kolmisen kuukautta. Lattialämmitysveden lämpö on riittänyt hyvin tuloilman lämmittämiseen. Säätöventtiilin asento on alle puolivälin, siis IV-koneen näytön mukaan. En tiedä onko venttiili lineaarinen, mutta silti kennon teho on riittänyt mainiosti. Kovalla pakkasella saunomisen kosteus on muistaakseni aiheuttanut hälyn, mutta muuten on toiminut hyvin.
Aurinkolämmön tuottoa on hankala arvioida. Virtaus kyllä on vakio, joitakin litroja minuutissa. Harmi kun ei tullut laitettua anturitaskuja, ehkä ne pitää vielä laittaa. Analogisen mittarithan tuosta pumppuyksiköstä löytyy. En tiedä maksaako itseään koskaan takaisin, mutta eipä tätä taloprojektia olisi jos olisi haettu sitä kannattavinta vaihtoehtoa. Joku arvo mielihyvälläkin on. Ja toki kaikenlainen tekniikka kiinnostaa.
Edit:
Aijuu onhan talossa alakerrassa "sisäverhouksen" vanha hirsikehikko. Seisoo betonilaatan päällä ja kantaa vain kattoparrut ja sisäkaton. Kehikon ja kantavien ulkoseinien välissä on 50 mm ilmarako. kaippa tuokin jotain auttaa, onhan se oleskelutilan ja kylmän ulkoilman välissä.
[ylläpito on poistanut liitteen]