Todella vähän pieni varaaja kuluttaa!
Täällä 200l Niben pelkät lämpöhäviöt on reilut 20kWh/kk (kesällä ja säästöasetuksilla).
Pikku varaajan kulutus on suoraan ostosähköä ja sun häviöt 2-3 COPilla tehtyä, joten lienevät samaa suuruusluokkaa. Miten muuten olet arvioinut/mitannut noita Niben häviöitä? Mullahan tulee vielä päälle Niben oman sisäisen varaajan lämpöhäviöt, mutta niiden arviointi on hankalaa, koska jos ollaan oltu pidempään kämppä tyhjillään niin olen napannut KV:n teon pois päältä.
Sellainen huono puoli tuosa pienessä varaajassa on, että noin pieneen kulutukseen päästään vain pitämällä sen oma termostaatti niin pienellä että varaajan katossa on sama n. 45-asteinen vesi kuin mitä lähtee pumpulta. Tästä seuraa se että legionellatapot joutuu tekee käsin kerran kuussa. Jos termarin asetuksen nostaa niin ylös että varaajassa on 55-60 astetta kauttaaltaan niin sen sähkönkulutus nousee jopa 2kWh/vrk joka on mielestäni liikaa, sillä se on jo samaa suuruusluokkaa mitä Nibellä menee ostosähköä KV:n tekoon vuorokaudessa (jotain 2-3kWh/vrk, hankala mitata tarkasti koska on KV-esilämmitys käytössä).
Toinen huono puoli tuossa Jäspi VLK 30:ssä on sen pienet 15mm yhteet, jotka rajoittavat virtausta turhan paljon. Nykytietämyksellä ottaisin isomman varaajan 22mm yhteillä.
edit. Oli jo unohtunut, mutta pienen varaajan kulutus/mukavuus on myös erittäin riippuvainen sen sekoittajan asetuksesta. Sen verta kauan sen kanssa aikoinaan nysväsin että pitäis varmaan ottaa säätöpyörä irti ja piilottaa se. Ongelmana ei ollut pelkkä sähkönkulutus vaan saada pois kuuman veden lämpötilavaihtelut siinä hetkessä kun siirtoputken jäähtynyt vesi on saatu korvattua pumpulta tulevalla kuumalla. Varsinkin aamusuihkussa tuollaiset heilahtelut olivat aika ärsyttäviä.