Kiitos taas ajatuksista
Etukäteen ajattelin tää on selkeä homma, mutta tässä on tullut matkan varrella todella hyviä näkökulmia. Lisäksi juttelin eilen foorumilaisen kanssa johon otin yhteyttä kun huomasin hänellä on sellainen järjestelmä jonka haluaisin. En nyt nimeä tarkemmin, kun en kysynyt lupaa, saa itse ilmoittautua jos haluaa
Sain lisää erittäin olennaisia pointteja, ja ainakin yhden ison virheostoksen vältin.
Kokoan tähän saakka esille tulleita mietittäviä asioita :
# ------------------------------- mietittävät asiat lista - BEGIN ----------------------------------------------
MAAVIILEÄPIIRIN KYTKENTÄ suhteessa maalämpöpumppuun ja paisuntasäiliöön- konsensus taitaa olla, että maalämpöpumpun JA paisuntasäiliön jälkeen
MAGNEETTIVENTTIILI vs. KÄSIVENTTIILI vs. TERMOVENTTIILI vs. MOOTTOROITU PALLOVENTTIILI- tämä siis tulisi estämään liuoksen kiertämisen järjestelmässä kun konvektori (jäähdytys) ei ole käytössä
- tarve on estää nesteen kiertäminen, konvektorille voisi esimerkiksi kertyä kosteutta jos konvektori (ja kondenssivedenpoistopumppu) ei ole käytössä, mutta neste kiertää
- käsiventtiili varmaan on kaikkein yksinkertaisin asennuksen kannalta, mutta vaatii sulkemisen
- Kotten mainitsema
termoventtiili on kiinnostava (ja asennuksen kannalta ehkä on yhtä helppo kuin käsiventtiili?).
- magneettiventtiili/moottoroitupalloventtiili vaativat sähköjen kytkentää
KONVEKTORIN TEHON MITOITUS - lähinnä omia ajatuksiani
- laitteiden maksimitehot näyttää olevan ilmoitettu 27C sisääntulevan ilman ja maksimipuhalluksen oletuksella
- väistämättä laitteen välittömässä läheisyydessä lienee kuitenkin viileintä koko huushollista.
- jonkinlaista sekoittumista (jäähdytetyn ja viilennetyn ilman välillä todennäköisesti tulee)
- en halua kämppään 27C -asteista ilmaa viilennettäväksi, se on liian lämmin.
- näin ollen mun logiikan mukaan laite todennäköisesti imee pikemminkin 20C ilmaa kuin 27C ilmaa, jolloin laitteen ilmoitettu teho olisi syytä huomioida -50%
- jos haluan käyttää laitetta pienemmällä tuulettimen nopeudella, teho on noin -15% pienempi.
- edellä mainitut huomioiden, lähtisin siitä, että laitteen todellinen viilennysteho olisi noin 42% x valmistajan ilmoittama viilennysteho. Luku vaikuttaa tarkalta, mutta on ihan mutu-tuntumalla.
- haluaisin pitää ilmanvaihdon normaalisti päällä lämpiminä päivinä (=> lisää jäähdytystarvetta)
KONVEKTORIN FYYSISEN KOON MITOITUS- haluaisin kattoon asennettavan viilennyslaitteen ( ei seinille ylimääräisiä asennuksia ) , ja putkien veto onnistuu yläpohjalle helpoiten
- olin jo pyytänyt
Technibel CWX 8:ista hinnan, ajatus oli tehdä tilausvahvistus maanantaina, mutta foorumilaisen vinkki oli tarkistaa
kattotuolien välinen etäisyys, koska tuo CWX 8 tarvitsee suhteellisen ison,
111 cm leveän kattoaukon
- kävin sitten tänään mittaamassa kattotuolien välisen etäisyyden, niiden välissä on noin 82 - 85 cm vapaata tilaa, toisin sanoen CWX 8 ei mahdu kattotuolien väliin.
- nippa-nappa on, että mahtuisiko pienempi CWX 6, se tarvitsee 82cm leveän kattoaukon. Olen päätymässä siihen, että edes CWX 6 ei mahdu kattotuolien väliin, koska laite tarvitsisi kondenssieristetyn laatikon ja jotain eristettä väliin, olettaisin että vähintään muutama sentti olisi eristeen + laatikon paksuus.
- näyttäisi siltä, että Technibel -mallistosta CWX 5 ( kattoaukon koko 60 cm x 60 cm) olisi sopivan kokoinen kattotuolien väliin asennettavaksi.
- mua mietityttää, että näitä pitäisi ehkä asentaa kaksi, koska valmistajan ilmoittamat teholukemat ( 3,60/4,10/4,70 kw eri puhallinnopeuksille ) ovat aika vaatimattomat, ja sitä 27C ilmaa en kämppään halua millä noihin valmistajan ilmoittamiin tehoihin pääsee.
- yksi vaihtoehto olisi koettaa miten yhdellä konvektorilla pärjää, mutta mulla on sellainen tuntuma tonne yläpohjaan ei tule konvektorin asennukseen lähdettyä kahta kertaa, sen verta epämukavaa siellä on ryömiä. Lisäksi aukkojen teossa tulee melkoisesti sotkua, kerta siihen saisi riittää, siksi koitan päättää ratkaisun kerralla.
MIKÄ TERMOSTAATTI ja OHJAUS?- vaihtoehtoina taitaa olla mm. seinälle asennettava termostaatti (joku tän tyyppinen ->
http://www.siemens.fi/fi/infrastructure_and_cities/talotekniikka/rakennusautomaatio/saatolaitteet_ja_jarjestelmat/ilman_lammitys_jaahdytys.htm ), ja laitteen oma termostaatti (joka monitoroisi sisään imettävän ilman lämpötilaa), ja laitetta säädettäisiin kaukosäätimellä.
- laitteen oma termostaatti + kaukosäädin olisi asennuksen kannalta helpoin, mutta teknisesti ehkä ei niin hyvä, enkä haluaisi kaukosäädintä.
- olisin kallistumassa seinälle asennettavaan termostaattiin, jonka todennäköisesti asentaisin johonkin melko huomaamattomaan paikkaan, mutta sellaiseen jonka lämpötila vastaa yleistä huushollin lämpötilaa.
# ------------------------------- mietittävät asiat lista - END ----------------------------------------------
kiitos