Moro,
laitampas tänne tietoa pumpun toiminnasta kun nyt on tasan vuosi kulunut pumpun käynnistyksestä.
Aikaisemmin oli talossa siis pellettilämmitys (tulimax kattila ja iwabo poltin) ja pellettiä meni 6-7 tonnia vuodessa. Lämpötila kovilla pakkasilla oli noin 18 asteen tienoilla talon sisällä.
Nyt vaillantin pörähdettyä käyntiin, on tämän koko vuoden aikana mennyt käyttöveteen sekä lämmitykseen yhteensä 8400 kwh:ta. Toki kyseinen vuosikin on ollut lämmin, joten lopullisia johtopäätöksiä ei vielä kykene vetämään kulutuksen suhteen, mutta nyt vaikuttaa ihan hyvältä. Kylmiä hetkiä ei ole tarvinut kokea ja lämpimän käyttöveden kulutus on varmasti kasvanut entiseen verrattuna, kun vaimo tykkää lotrata lämpimässä koska 300 litran käyttövesivaraaja mahdollistaa pitkät suihkut.
Sähkövastuksilla on menty vuodessa yhteensä 60 tuntia. Suurin osa tuli alkuun siitä, että pumppua ei oltu asetettu tavoittelemaan tavoitelämpötilaa pelkän kompressorin avulla. Kun muutin asetuksia, ei sähkövastukset enää ole hypänneet päälle mielestäni muulloin kuin viikottaisen legionella-ohjelman myötä.
Suurin päivittäinen pumpun kulutus lämmitykseen oli maaliskuussa 2019, jolloin pumppu on vienyt 58 kwh:ta lämmityskäytössä. Pumppu on käynyt vuodessa yhteensä 2400 tuntia. Käynnistyksiä noin 5000 kappaletta, eli ylimitoitettu on pumppu hieman?
Kaivo vaikuttaa ihan passelin syvyiseltä. Tänä talvena noin 10 asteen pakkasilla on kaivolta tuleva litku ollut lämpötilaltaan noin +2 astetta ja paluu kaivoon ollut noin -2,5 astetta. Ilmeisesti minulla tuo kaivon keruuputkien kiemurtelu talon sisällä aiheuttaa sen, että lämpötilaero suurehko.