Mitenkäs näitä kannattas hyödyntää keskenään? Katolla olis nyt 10kW aurinkopaneelia käytettävissä.
Vois vaikka päivisin pumpata varajan kuumaks ja lattioihin muutaman asteen ekstraa jos selviäis yön yli.
Tai muuta vastaavaa, ehdotuksia otetaan vastaan.
Itsellä nyt muutaman kuukauden käytössä ollut 7kWp (Fronius Symo 7.0-3-M) aurinkosähköjärjestelmä ja myöskin tähtäimessä oman sähkön hyödyntäminen mahdollisimman tehokkaasti. Pumppuna F1245-8, erillistä varaajaa ei ole.
Tässä olen lähestynyt samalla kulmalla asiaa, että kun sähköä on, niin käyttövesi normaalia kuumemmaksi ja lattioihin ennakoivaa extraa mahdollisuuksien mukaan.
Lämpöpumpun kyljessä on Husdatan H60 purkki, jolla seuraan ja talletan (minuutin välein) lämpöpumpun tilaa ja dataa. Sen lisäksi pumpussa on kiinni 4 releen relekortti, jota ohjaan Raspberry Pi Zero Wirelessillä, jotta saan ohjattua releitä ohjelmallisesti. Myös invertteristä+mittarista talletan datan tietokantaan minuutin välein.
Ohjaukseen olen käyttänyt nyt sitten invertteristä ja maalämpöpumpusta saatavaa tilannetietoa "käsiajolla" ja suunnitelmissa on jotain automaattisempaa. Mutta näillä keleillä mitä nyt on ollut, pystyy kyllä todella mukavasti siirtämään veden lämmityksen ja muutakin lämmitystä sille ajalle kun aurinkosähköä on tarjolla ja sen mukaan miten sitä on tarjolla tai seuraavinä päivinä tarjolla, säätä tehoja. Tarkoitus on hyödyntää logiikassa myös energiasääennustetta.
Syntyipä tuossa jo sähkötilanteen seuraamiseen optimaalista ohjausta opetellessa ja tutkiessa reaaliaikainen näyttökin vanhaan käytöstä poistettuun tablettiin, vaikka onhan se tietty Froniuksellakin systeemit, mutta oma on aina oma