Jos pattereissa on termostaatit, voit säätää menolämmön minimin niin, että altaan lämmitys onnistuu aina. Pressun kanssa kosteus ei ehkä ole ongelma, mutta miten pakkasilla uidessa?
Lämmönvaihtimen tehosta pitäisi tietää millä lämpötiloilla ja virtaamilla ne on annettu. Ainakin uima-allasvaihtimissa tehot on annettu todella suurella lämpötilaerolla. Esimerksi Maxi-Flo MF135 on teholtaan 40 kW, mutta se on ilmoitettu 60 asteen lämpötilaerolla. Eli 30 C allasta pitäisi lämmittää 90 C vedellä saadakseen tuon tehon. Ja silloinkin pitää virtaamien olla varsin suuria.
Siis käytönnössä MLP-käytössä tuosta "40 kW" vaihtimesta saa muutaman kW. Sulla se voisi laskurin mukaan antaa 35 menovedellä ja 30 altaalla 2,7 kW. 40 C:llä tulisi jo 5,4 kW, mikä riittää varmasti Riittää tuo 2,7 kW:kin. Tehot pitäisi laskea sinun virtaaamilla. Voivat olla reilusti alemmatkin, kun pääosa virrasta mennee lattiaan ja pattereihin. Pitäisi tuolla kuitenkin useampi kW saada viimeistään 40 C menovedellä.
Tuosta linkkisi lämmönvaihtimesta pitäisi selvittää virtaamat ja painehäviöt. Uima-allaslämmönvaihdin on hiukan poikkeuksellinen, kun allaspuolella virtaama on varsin suuri. Luultavasti 5-10 m3/h eli n. 1,5-3 l/s. Ja toisaalta lämmityspuolen virtaama varsin pieni, n. 1/10 tuosta. Lisäksi sen pitää kestää kloorivettä eli ruostumaton ei riitä, vaan pitää olla haponkestävää.
Ei tuo Pahlen kauhean kallis ole:
https://www.atolli.fi/tuote/pahlen-maxi-flow/ Ehkä jostain saa halvemmallakin.