Tämä on edelleen ajankohtainen mutta ilmeisesti ei ole helposti ratkaistavissa. Tuo reikävirityskin on vähän epävakaa joten joku lopullinen ratkaisu pitäisi kehitellä.
Talo siis lämpeää liikaa kun pakastaa. Alin käyrä, 0.20, käytössä ja alkaa väsyttämään käydä suorittamaan sivuttaissiirtoa pakkasten mukaan.
Talon lämmöt kun ulkona lämpenee.
Talon lämmöt kun ulkona pakkanen kiristyy. Oikean reunan lauantai-maanantai kuvaa tilannetta hyvin, alkaa tulemaan kuuma ja aivan turhaa energian tuhlausta lämmittää sisätilat yli 25c asteen. Tuossakin olen jo lauantai ja sunnuntai aamuna käynyt manuaalisesti tiputtamassa lämmityspyyntiä 0.5c astetta, eli siis siirtämässä käyrää sivuttain. 24.0 olisi ok ja siihen tuo toimiikin kun ulkona on noin nolla tai lämpöisempi. Torstain piikki ulkolämmössä on netatmon patterinvaihto, ei välitetä siitä.
Sitten menevän veden lämpötila noin 15m päässä olevan jakotukin päältä. Arvot eivät ole absoluuttisen tosia vaikka anturi on raadeltu ja piitahnalla koitettu parannella kontaktia. Saa kuitenkin tolkun että lämpö laskee parisen astetta kun varmaa puolet siitä riittäisi. Juu, on/off kone kyseessä.
Tuossa anturin tiedot. 0c jos onnistuisi pitämään paikallaan ja tuonne -20c kohdalle kun saisi ehkä jotain 960 oomia niin saisi lämpöpumpun tauluun ja aivoille lukeman -10c silloin eikä se hevostelisi tuon lämmön lisäyksen suhteen niin kovasti. Vaan onko tehtävissä vastusta joka 10c muutoksella muuttaisi vastusta vain 20 oomia tuon 40 oomin sijaan.
Muutakin saa ehdottaa mutta ei sisätermaria, se ei toimi, lämpö seilaa.
Minkälainen käyrä teillä uusissa lattialämmitystaloissa asuvilla on stiebelissä käytössä kun tuo ei riitä tähän vanhaan mörskäänkään?